|
Odbiór DVB-T Zakopane, Rabka, Szczawnica |
| Autor |
Wiadomość |
ukas
|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 10:41 am
|
|
|
Witam! Mam do Was takie pytanko.
Na pokojowej antenie, oprócz polskiego MUX2 łapie mi jeszcze dwa słowackie programy (STV1 i STV2). No właśnie, tylko dwa i tu moje pytanie: czy jeśli kupię jakąś lepszą antenę ze wzmacniaczem (np. taką ) to będę mógł odbierać więcej słowackich programów czy po prostu oni aktualnie nic więcej nie nadają?
Sygnał łapie na kanale 26 (514 MHz) z Namestova - Magurka.
Poniżej profil terenu między nadajnikiem z Namestova a moją lokalizacją:
A tutaj z Gubałówki:
Znajduję się prawie w linii prostej między nadajnikami (zielona strzałka na poniższym zdjęciu), dlatego chciałbym zapytać czy jeśli ustawię antenę w stronę Namestova to będę miał problemy z odbiorem polskiej DTV czy antena dalej będzie łapać sygnał także z Gubałówki?
Pytam Was, ponieważ zastanawiam się nad zakupem anteny o której wypominałem w pierwszych zdaniach i chciałbym wiedzieć czy jest mi potrzebna czy może nic wielkiego jej zakupem nie zyskam.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
wini74
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 1:42 pm
|
|
|
słowacy nadają 7 badz 8 programów, ja bz najmniejszego problemu odbieram
slowacy prawdopodobnie maja duzo lepszy moc nadajnikow |
|
|
|
 |
star.z
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 9:16 pm
|
|
|
Witam
Mieszkam w Szczawnicy - okolice remizy OSP - i mam pytanie " czy ktoś w mojej okolicy - doliny- odbiera sygnał DVBT - chodzi o Przechybe (w lini prostej pewnie ze 7 km - tylko te piekne góry) - a jak tak to na jakiej antenie i wzmacniaczu - Pozdrawiam i dzięki. |
|
|
|
 |
robour
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 9:51 pm
|
|
|
Som zo Slovacji - Trstená.
Idú programy z magurky kanál 26 (STV1, STV2) a kanál 59 (Markíza, TV Doma, JOJ, JOJ plus)
Kanál 59 ide s menším výkonom ako kanál 26. Treba kvalitnú anténu. Vysielanie je v norme Mpeg-2.
Na akých kanáloch ide zakopane -gubalowka a aké programy? |
|
|
|
 |
nwladek
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 8:13 pm
|
|
|
Witam!
odbieram wszystkie programy słowackie,natomiast zero polskich,niewiem w czym problem?
może ktos podpowie antena siatkowa kierunek gubałówka |
|
|
|
 |
|
|