dvb sklep
Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa Strona Główna Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa
Forum o telewizji cyfrowej DVB-T w Polsce. Dołącz do dyskusji na naszym forum!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór DVB-T Łódź
Autor Wiadomość
stahen 

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 6:16 pm   

klosx napisał/a:
Witam. Mam pytanie, czy odbiornik na ul. Sienkiewicza jest wyłączony, czy tylko ja nie mogę odbierać kanałów mux3? Jkby ktoś był z okolic Nowosolnej prosze, napisać czy wam odbiera czy nie...

Z góry dzięki.

Nadajnik małej mocy z ul. Sienkiewicza nadaje cały czas. Niektórzy go odbierają , a większość przeklina. Można powiedzieć : cyfryzacja w Polsce walczy z przeciwnościami nieznanymi w innych państwach Europy.

bilek1 

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 8:42 pm   

Jeśli nie odbierasz z Sienkiewicza to skieruj antenę na Warszawę, na Nowosolnej łapią sygnał z Wawy. Jeszcze wychaczysz MUX I. Próbuj

wodecki 

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 10:56 am   

Witam, mam pytanie. Mianowicie świetnie odbieram MUX-3, ale nie jestem w stanie uchwycić MUX-2. Mieszkam w okolicach Centrum Handlowego M1, antena pokojowa, bez względu na jej ustawienie MUX-3 zawsze odbiera jak żyleta, natomiast w ogóle MUX-2!

Udało mi się uchwycić MUX-2, niestety MUX-3 mimo, że telewizor znalazł nie da się oglądać (czarny ekran), natomiast mux-2 strasznie tnie, informacje o sygnale na kanałach mux-2: siła 91, jakość: waha się między 1 a 7

Gofer 

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 1:51 pm   

wodecki napisał/a:
Witam, mam pytanie. Mianowicie świetnie odbieram MUX-3, ale nie jestem w stanie uchwycić MUX-2.
Powinna pomóc instalacja anteny kierunkowej wycelowanej na EC-4. Czy optycznie widzisz ten komin?

urban 

Wysłany: Sro Lut 01, 2012 9:04 pm   

W Piątku 45km od Łodzi odbieram z obydwu nadajników. Jak pada śnieg to z Sienkiewicza lubi trochę pociąć :lol:

misiekwet 

Wysłany: Sob Lut 04, 2012 9:40 pm   

Jestem nowy, proszę o podpowiedź, czy dekodery DVB-T do laptopów z taką mikrą antenką to działają, czy lepiej dać sobie spokój. Mieszkam na Nowym Rokiciu i jeśli to ma znaczenie na II piętrze

Gofer 

Wysłany: Nie Lut 05, 2012 1:11 am   

Będzie działać MUX2 na przynajmniej przyzwoitej antenie pokojowej. Ale przecież można pod to podłączyć profesjonalną (normalną) antenę zewnętrzną, Ja odebrałem MUX2 w Ozorkowie na laptopie i miniaturowej antence z zestawu od dekodera na USB, ale wymagało to trochę gimnastyki (po przyłączeniu się do prawdziwej instalacji miałem MUX3 i MUX2), więc w Łodzi można spróbować.

murzjoos 

Wysłany: Nie Lut 05, 2012 10:05 pm   

Witam przymierzam się kupić taki dekoder. Mieszkam w akademiku na Żubardzkiej i mogę wydać ok. 150zł czy jest sens działać w tym kierunku czy dać sobie spokój, antena interesuje mnie pokojowa bo ciężko będzie wynieść ją na dach, mieszkam na 1 piętrze i chcę kupić dekoder pod telewizor.

zibiq99 

Wysłany: Wto Lut 07, 2012 1:50 pm   Głowno problem z mux 3

Czy dało by radę żebym odbierał mux 3 bo jak narazie mam tylko mux 2
Jestem mieszkańcem Głowna ok30km od łodzi

ardo 

Wysłany: Wto Lut 07, 2012 8:23 pm   

zibiq99 mój kolega mieszka w Głownie i odbiera mux2 i mux3 na zwykłej antenie analogowej tzw(siatka) więc pokręc troche anteną napewno złapiesz :grin:

zibiq99 

Wysłany: Sro Lut 08, 2012 9:10 am   

ardo wytłumacz mi jasniej bo ja to zielony jestem w tych sprawach :razz: Jakość mi się wacha od 80 do 92 a siła 91. Bo na warszawe nie dam rady skierować źle blok położony

Krumme 

Wysłany: Sro Lut 08, 2012 1:59 pm   

moje doświadczenie z antenami: zakładałem 2 anteny w Łasku i w Pabianicach ..
próby z "normalnymi antenami kierunkowymi"to brak sygnału z Sienkiewicza czyli MUX3 reszta bez problemu. Dopiero wymiana na "badziewną siatkową z zasilaczem.. Łask -oś Przylesie: MUX 2 na 100% MUX 3 na 36% ale bez zakłóceń da się odbierać bez problemu mimo dużej ilosci błędów. Pabianice : MUX3 na 80% MUX na 100%....okolice szpitala.

Czyli kierunkowe "wynalazki"widac gorzej mimo twierdzeń pana w sklepie że kierunkowe lepsze. Siatka nie wymaga ustawień kierunkowych. Jedyną wadą zasilaczy siatek są wtyczki do TV zintegrowane z płytką zasilacza gdzie stalowy bolec nie łączy się dobrze z płytką za pomocą cyny. Myslałem że jest uszkodzona a to wymaga sprawdzenia tego bolca jesli sie rusza wymaga przylutowania i sprawdzenia płytki bo miałem zwarcie....ale po poprawieniu wszystko jest ok.

zibiq99 

Wysłany: Sro Lut 08, 2012 4:28 pm   

To co mam zrobić może wymienić antene bo za słaba i nie łapie tego sygnału z Sienkiewicza. Ale z komina mam 100% juz nawet tak ustawiłem

areknajlepszy 

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 7:43 am   

wymień antenę na kierunkową.Bo siatkowa łapie szeroko ale słabo,a kierunkowa kierunek,który odbiera dobrze

zibiq99 

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 3:16 pm   

Ok i beda mi oba muxy odbierały ?? :)

Odpowiedz do tematu