|
Odbiór Koszalin |
| Autor |
Wiadomość |
racing24
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 4:53 pm Odbiór Koszalin
|
|
|
Witam.
Mam pytanie, czy owa telewizja działa już w koszalinie, tzn. czy w całym Koszalinie bo wiem, ze działa w pobliżu Góry Chełmskiej. Ja konkretnie mieszkam obok Galerii handlowej EMKA w Koszalinie.
Może ktoś wie cos na ten temat.
racing24 pozdrawiam |
|
|
|
 |
pikaczu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wojtek9293
wojtek9293
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2009 Posty: 67 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 4:12 pm Nadajniki w rejonie Koszalina
|
|
|
Witaj Kolego.
W/g mnie jeżeli mieszkasz w okolicy Emki to z Gołogórą będziesz miał "ciężko". M.in. dlatego w analogu dla Was nadaje w analogu Chełmska. Proponuję ci ustawić antenę skierowaną na Sławoborze. Sygnał bynajmniej u mnie mocniejszy jak z Gołogóry. Jakość jak widać na załączniku.
Pozdrawiam
P.S. Antena kierunkowa 23-elemntowa bez wzmacniacza.
05102011036.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 263 raz(y) 108,91 KB |
|
|
|
|
 |
wojciech72
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 5:24 pm
|
|
|
Mieszkam na Jana Pawła i bez problemu złapałem sygnał na zwykłej domowej antence teleskopowej.Typu -ufoludek - |
|
|
|
 |
racing24
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 9:01 pm
|
|
|
| Dzięki, a może ktos mi zaprponuje jakim tuner do laptopa?? co możecie polecić? |
|
|
|
 |
Widz
widz tv cyfrowej
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 9:55 pm
|
|
|
poszukaj na necie kiedyś było fajne zestawienie testowe podstawowych tunerów do lapka,
zależy też jaki chcesz ten tuner czy sama cyfrówka (już od 90 zł), czy może z bajerami (o wiele droższe) |
|
|
|
 |
racing24
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 11:14 pm
|
|
|
| Chodzi mi tylko o to żebym miał telewizje na stancji(laptopie.;d |
|
|
|
 |
Widz
widz tv cyfrowej
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 11:34 am
|
|
|
| jeśli tak to not only tv, fajny sprzęcik prosty w obsłudze zajmuję tylko jedno usb, ale do tego trzeba zainwestować w lepszą antenę bo ta z zestawu to nie wiem czy pod nadajnikiem by zadziałała |
|
|
|
 |
wojtek9293
wojtek9293
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 2:53 pm
|
|
|
| Widz napisał/a: | | jeśli tak to not only tv, fajny sprzęcik prosty w obsłudze zajmuję tylko jedno usb, ale do tego trzeba zainwestować w lepszą antenę bo ta z zestawu to nie wiem czy pod nadajnikiem by zadziałała |
Dokładnie Kolego U mnie ta antena z zestawu w Zakopanym gdzie mieszkałem "pod nadajnikiem" też nie zadziałała. ale inna nawet bez wzmacniacza owszem. Mało tego tuner zadziałał nawet po podłączeniu kawałka zwykłego przewodu ! Zaznaczam, że sygnał idealny (mocny). |
|
|
|
 |
racing24
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 10:15 pm
|
|
|
| Dzięki Koledzy. A w takim razie jaką antenę?? taką zwykłą "przenośną" do zwykłego telewizora? |
|
|
|
 |
wojtek9293
wojtek9293
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 10:57 pm
|
|
|
Kolego, z anteną przenośną (pokojową) jeszcze bym zaczekał Ja próbowałem u kolegi ustawić na antenie pokojowej z dość dużym wzmocnieniem i efekt był mizerny może trzeba zaczekać na uruchomienie wszystkich nadajników m.in Chełmskiej Góry. Wówczas pokojowa pociągnie ten temat. Powiem Ci tylko tyle, że ja wyznaję zasadę ZAWSZE LEPSZA JEST ANTENA BYLE JAKA ZEWNĘTRZNA (nawet mała kierunkowa lub siatka) NIŻ NAJLEPSZA POKOJOWA ZE WZMACNIACZEM. Wybór zależy od Ciebie i pewnie miejsca czy możesz zamontować zew. Proponuję CI jak jesteś z Koszalina a nie możesz montować na zewnątrz to udaj się do Mikro na Dzieci Wrzesińskich i przedstaw problem. Tam Ci sprzedadzą do testu antenę jaką chcesz a w razie "W" możesz oddać i zwrócą kasę. |
|
|
|
 |
racing24
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 5:10 pm
|
|
|
| dzięki. Ja mam antenę ma stancji tylko tam działaja dwa programy..... to jest antena zbiorcza w bloku... myśle jak podłącze do tego tuner w laptopie to powinno zadziałać?? |
|
|
|
 |
wojtek9293
wojtek9293
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 6:01 pm
|
|
|
| racing24 napisał/a: | | dzięki. Ja mam antenę ma stancji tylko tam działaja dwa programy..... to jest antena zbiorcza w bloku... myśle jak podłącze do tego tuner w laptopie to powinno zadziałać?? |
Może się udać ale postaraj się chociaż skierować ją na kierunek bo naprawdę ten obecny sygnał nie jest rewelacyjny w antenach pokojowych. Ja też mam m.in. kartę DVB-T w laptopie i niestety u mnie działa tylko na ant. zew. sygnał 100% i to ze Sławoborza. O dziwo z Gołogóry mam sygnał gorszy niż ten podany wcześniej. |
|
|
|
 |
Widz
widz tv cyfrowej
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 6:14 pm
|
|
|
| Ale karta a tuner to jest różnica (nieznaczna), co do anteny do 20km na pokojowej powinno łapać sygnał jak tam mam i mux2 mi łapie, mux3 wole przemilczeć, zależy kto jaki kanał chce oglądać. |
|
|
|
 |
amator
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 9:17 pm
|
|
|
| Widz napisał/a: | | Ale karta a tuner to jest różnica (nieznaczna), co do anteny do 20km na pokojowej powinno łapać sygnał jak tam mam i mux2 mi łapie, mux3 wole przemilczeć, zależy kto jaki kanał chce oglądać. |
mieszkam na Jana Pawla II NA 4 pietrze i mam zrobionego wlasnorecznie dipola ktory lezy za telewizorem i sygnal z Gologory jest na poziomie 92 %, |
|
|
|
 |
|
|