dvb sklep

Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa Strona Główna Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa
Forum o telewizji cyfrowej DVB-T w Polsce. Dołącz do dyskusji na naszym forum!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór Koszalin
Autor Wiadomość
racing24 

Wysłany: Wto Paź 04, 2011 4:53 pm   Odbiór Koszalin

Witam.
Mam pytanie, czy owa telewizja działa już w koszalinie, tzn. czy w całym Koszalinie bo wiem, ze działa w pobliżu Góry Chełmskiej. Ja konkretnie mieszkam obok Galerii handlowej EMKA w Koszalinie.
Może ktoś wie cos na ten temat.
racing24 pozdrawiam

pikaczu
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 05, 2011 11:14 am   

dziala, musisz dac antene na koszalin. http://www.przelaczenie.e...orskie#Koszalin

lub bialogard

wojtek9293 
wojtek9293

Wysłany: Sro Paź 05, 2011 4:12 pm   Nadajniki w rejonie Koszalina

Witaj Kolego.
W/g mnie jeżeli mieszkasz w okolicy Emki to z Gołogórą będziesz miał "ciężko". M.in. dlatego w analogu dla Was nadaje w analogu Chełmska. Proponuję ci ustawić antenę skierowaną na Sławoborze. Sygnał bynajmniej u mnie mocniejszy jak z Gołogóry. Jakość jak widać na załączniku.
Pozdrawiam
P.S. Antena kierunkowa 23-elemntowa bez wzmacniacza.

05102011036.jpg
Plik ściągnięto 263 raz(y) 108,91 KB

wojciech72 

Wysłany: Sro Paź 05, 2011 5:24 pm   

Mieszkam na Jana Pawła i bez problemu złapałem sygnał na zwykłej domowej antence teleskopowej.Typu -ufoludek :mrgreen: -

racing24 

Wysłany: Sro Paź 05, 2011 9:01 pm   

Dzięki, a może ktos mi zaprponuje jakim tuner do laptopa?? co możecie polecić?

Widz 
widz tv cyfrowej

Wysłany: Pią Paź 07, 2011 9:55 pm   

poszukaj na necie kiedyś było fajne zestawienie testowe podstawowych tunerów do lapka,
zależy też jaki chcesz ten tuner czy sama cyfrówka (już od 90 zł), czy może z bajerami (o wiele droższe)

racing24 

Wysłany: Pią Paź 07, 2011 11:14 pm   

Chodzi mi tylko o to żebym miał telewizje na stancji(laptopie.;d

Widz 
widz tv cyfrowej

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 11:34 am   

jeśli tak to not only tv, fajny sprzęcik prosty w obsłudze zajmuję tylko jedno usb, ale do tego trzeba zainwestować w lepszą antenę bo ta z zestawu to nie wiem czy pod nadajnikiem by zadziałała

wojtek9293 
wojtek9293

Wysłany: Czw Paź 13, 2011 2:53 pm   

Widz napisał/a:
jeśli tak to not only tv, fajny sprzęcik prosty w obsłudze zajmuję tylko jedno usb, ale do tego trzeba zainwestować w lepszą antenę bo ta z zestawu to nie wiem czy pod nadajnikiem by zadziałała

Dokładnie Kolego :) U mnie ta antena z zestawu w Zakopanym gdzie mieszkałem "pod nadajnikiem" też nie zadziałała. :P ale inna nawet bez wzmacniacza owszem. Mało tego tuner zadziałał nawet po podłączeniu kawałka zwykłego przewodu ! Zaznaczam, że sygnał idealny (mocny).

racing24 

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 10:15 pm   

Dzięki Koledzy. A w takim razie jaką antenę?? taką zwykłą "przenośną" do zwykłego telewizora?

wojtek9293 
wojtek9293

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 10:57 pm   

Kolego, z anteną przenośną (pokojową) jeszcze bym zaczekał :( Ja próbowałem u kolegi ustawić na antenie pokojowej z dość dużym wzmocnieniem i efekt był mizerny może trzeba zaczekać na uruchomienie wszystkich nadajników m.in Chełmskiej Góry. Wówczas pokojowa pociągnie ten temat. Powiem Ci tylko tyle, że ja wyznaję zasadę ZAWSZE LEPSZA JEST ANTENA BYLE JAKA ZEWNĘTRZNA (nawet mała kierunkowa lub siatka) NIŻ NAJLEPSZA POKOJOWA ZE WZMACNIACZEM. Wybór zależy od Ciebie i pewnie miejsca czy możesz zamontować zew. Proponuję CI jak jesteś z Koszalina a nie możesz montować na zewnątrz to udaj się do Mikro na Dzieci Wrzesińskich i przedstaw problem. Tam Ci sprzedadzą do testu antenę jaką chcesz a w razie "W" możesz oddać i zwrócą kasę.

racing24 

Wysłany: Sro Paź 19, 2011 5:10 pm   

dzięki. Ja mam antenę ma stancji tylko tam działaja dwa programy..... to jest antena zbiorcza w bloku... myśle jak podłącze do tego tuner w laptopie to powinno zadziałać??

wojtek9293 
wojtek9293

Wysłany: Sro Paź 19, 2011 6:01 pm   

racing24 napisał/a:
dzięki. Ja mam antenę ma stancji tylko tam działaja dwa programy..... to jest antena zbiorcza w bloku... myśle jak podłącze do tego tuner w laptopie to powinno zadziałać??

Może się udać ale postaraj się chociaż skierować ją na kierunek bo naprawdę ten obecny sygnał nie jest rewelacyjny w antenach pokojowych. Ja też mam m.in. kartę DVB-T w laptopie i niestety u mnie działa tylko na ant. zew. sygnał 100% i to ze Sławoborza. O dziwo z Gołogóry mam sygnał gorszy niż ten podany wcześniej.

Widz 
widz tv cyfrowej

Wysłany: Sro Paź 19, 2011 6:14 pm   

Ale karta a tuner to jest różnica (nieznaczna), co do anteny do 20km na pokojowej powinno łapać sygnał jak tam mam i mux2 mi łapie, mux3 wole przemilczeć, zależy kto jaki kanał chce oglądać.

amator 

Wysłany: Sro Paź 19, 2011 9:17 pm   

Widz napisał/a:
Ale karta a tuner to jest różnica (nieznaczna), co do anteny do 20km na pokojowej powinno łapać sygnał jak tam mam i mux2 mi łapie, mux3 wole przemilczeć, zależy kto jaki kanał chce oglądać.

mieszkam na Jana Pawla II NA 4 pietrze i mam zrobionego wlasnorecznie dipola ktory lezy za telewizorem i sygnal z Gologory jest na poziomie 92 %,

Odpowiedz do tematu