|
Jakąn antene polecacie kupić? |
| Autor |
Wiadomość |
pikaczu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:51 pm
|
|
|
| ja kupuje taka antene, po nowym roku, bo moze bedzie mocnejszy sygnal z skrzycznego. |
|
|
|
 |
paczker
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 126 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 11:01 pm
|
|
|
To kup sobie Tri Digit jak masz problem z zasięgiem. |
|
|
|
 |
pikaczu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 9:20 am
|
|
|
| a bedzie odbierac na tej, antenie, jak wyzej dalem linka? |
|
|
|
 |
Olo
Pomógł: 29 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 415 Skąd: wziąć na piwo
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 4:34 pm
|
|
|
Tri Digit ma większy zysk, więc powinna zapewnić większą siłę sygnału - czyli to jest lepsza antena |
|
|
|
 |
pikaczu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 5:30 pm
|
|
|
| wiem, ale to jest 44 elementowa, a ja chce tylko 19 elementowa |
|
|
|
 |
santo
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 2:38 pm
|
|
|
| witam, kupiłem sobie nowy tv i zastanawiam się nad przejściem na telewizję cyfrową, mieszkam w Ostrzeszowie i do Śremu mam ok 100km w linii prostej, na mux2 są tylko tvn, polstat i coś tam jeszcze bez tvp, z tego co widzę to na Śremie nie puścili mux1 z tvp i moje pytanie czy na tej samej antenie mogę sobie odbierać jednocześnie tv cyfrową i analogową ? |
|
|
|
 |
Olo
Pomógł: 29 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 415 Skąd: wziąć na piwo
|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 10:02 pm
|
|
|
| santo napisał/a: | | witam, kupiłem sobie nowy tv i zastanawiam się nad przejściem na telewizję cyfrową, mieszkam w Ostrzeszowie i do Śremu mam ok 100km w linii prostej, na mux2 są tylko tvn, polstat i coś tam jeszcze bez tvp, z tego co widzę to na Śremie nie puścili mux1 z tvp i moje pytanie czy na tej samej antenie mogę sobie odbierać jednocześnie tv cyfrową i analogową ? |
kilka dni temu ze Sremu byl MUX2 (POLSAT, TVN, TV4 TV PULS, i 4 testowe) plus MUX 3 (TVP1,2,INFO, Historia, Polonia, ...)
Na tej samej antenie powinienes odebrac analog i digital TV (o ile sila sygnalu bedzie wystarczajaca). |
|
|
|
 |
sethtaca
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 3:48 pm antena pokojowa
|
|
|
witam
czy taka antena http://allegro.pl/antena-...1252724670.html sprawdzi się do odbioru DVBt w poznaniu? konkretnie ulica piątkowska, najchętniej antene postawił bym na parapecie w pokoju. jak będzie trzeba to wystawie ją za okno. mieszkam na 4 pietrze.
chyba, że polecacie jakąś inna antene?
lepsze są te z zasilaczem czy bez? plusem tych bez jest brak zużycia prądu..
a i dodatkowo celem upewnienia się - podłączając antene do dowolnego tunera DVBt z MPEG4 odbiore ze sremu wszystkie kanaly z obu MUXow? |
|
|
|
 |
maciek
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 432 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 1:29 am
|
|
|
I chcesz sobie taki maszt na parapecie w pokoju zainstalować, żeby ją zamocować ?
Nie żałuj kilku złotych więcej i kup coś porządniejszego i łatwiejszego w montażu. |
_________________ Wszystko do DVB-T http://www.dvbsklep.pl/ Anteny, Tunery DVB T |
|
|
|
 |
sethtaca
|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 9:42 am
|
|
|
maciek - czyli jaką? najchętniej postawił bym taką 'elegancką' stylową bez masztu i kombinacji poprostu na parapecie - ale czy się sprawdzi?
jeśli tak to która? i czy wtedy lepiej w wersji z zasilaczem czy bez?
test ktory jest przeprowadzony tutaj http://www.telewizja-cyfrowa.com/antena_dvb_t.html mowi o odległosci do nadajnika 15 km, ja z poznania do sremu mam coś ok 40-45 km. wiec nie wiem czy te pokojowe się sprawdzą..
pozdrawiam |
|
|
|
 |
maciek
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 7:46 pm
|
|
|
| Ja niestety tego też nie wiem bo każde miejsce jest inne. Jak mieszkasz w bloku np. na 10 piętrze to i może odbierzesz z 40 km, a w innym wypadku to jest eksperyment. Teoretycznie przy takiej odległości to minimum 16 elementowa Yagi na dachu. |
_________________ Wszystko do DVB-T http://www.dvbsklep.pl/ Anteny, Tunery DVB T |
|
|
|
 |
Zari
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 9:11 pm
|
|
|
Witam
Mieszkam na Muranowie w Warszawie i zastanawiam się nad zakupem anteny. Niestety z okna na 2 piętrze nie widzę PKiN. Do tego nadajnika mam ~3km. Myślałem nad zakupem ATRAX 300 i montażu na balkonie + taka przelotka przez okno balkonowe. Czy taki zestaw może dobrze współpracować czy polecacie jakąś inną konfigurację?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maciek
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 11:28 pm
|
|
|
| Czy to ma być antena tylko do DVB-T ? Czy masz jakąś inną antenę, z której odbierasz np. analog ? |
|
|
|
 |
Zari
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 11:35 pm
|
|
|
| Na analogu mi nie zależy więc wystarczy aby dobrze odbierała dvb-t. |
|
|
|
 |
ciahciah
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 2:15 am
|
|
|
| Czy pomimo odległości 80km od nadajnika w Raszynie jest szansa na odbiór DVB-T? Jeżeli tak to przy pomocy jakiej anteny? |
|
|
|
 |
|
|