Uwaga!
Przygotowujemy nowe forum, w zupełnie nowej formule!
To forum zostanie zamknięte 1 grudnia 2017 roku!

Forum DVB-T Strona Główna Forum DVB-T
Forum o telewizji cyfrowej DVB-T w Polsce. Dołącz do dyskusji na naszym forum!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kraków
Autor Wiadomość
bimber

Posty: 12
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Lut 16, 2014 10:02 am   

Czy tylko ja nie mam MUX 1 czy nastąpiła jakaś awaria?
 
     
krecik009

Posty: 2
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro Kwi 09, 2014 11:59 am   Osiedle Oświecenia

Witam!

Mieszkam w Krakowie na Osiedlu Oswiecenia. II piętro, wśród bloków, do nadajnika w lini prostej wg mapy mam ok 16 km - Chorągwica.

Niestety mieszkanie wynajmuje dlatego raczej nie mam mozliwosc montazu anteny zewnętrznej ...

Dokładne położenie względem nadajników: http://www.sat-charts.eu/...XQwNmUmNG9zMTQ=

Czy Państwa zdaniem antena "Vivanco Indoor (Antena wewnętrzna, 29950 TVA 302)"
Link: http://www.redcoon.pl/B38...or_Anteny-DVB-T

Jest w stanie zdać egzamin ??
 
     
dvbtbrak

Posty: 1
Skąd: kraków
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 1:06 pm   

Witam,
Mam problem a mianowicie posiadam tuner Ferguson 250combo oraz tv sony kdl32v4000
Niestety ani na tunerze ani na tv nie działa dvb-t. W obydwu przypadkach pokasuję brak sygnału...

Lokalizacja to : os.zgody nowa huta
 
     
freezyear

Posty: 2
Skąd: Wadowice
Wysłany: Nie Lut 22, 2015 5:13 pm   

Witam wszystkich
Spotkał się ktoś w ostatnim czasie czasie z problemami odbioru MUX3 z Chorągwicy? MUX1 i MUX2 działa bez zarzutu (siła i jakość bliska 100%) natomiast MUX3 dużo słabszy sygnał i masa błędów BER, momentami tak się tnie, że nie ma możliwości oglądania. Czy problemem może być jakaś stacja doświetlająca znajdująca się po drodze?
 
     
Becia996
Becia996

Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro Gru 02, 2015 8:59 pm   

U mnie np na TVP2 sa zakłócenia i nie tylko na tym kanale i wkurza mnie to bardzo bo nie mozna nic ogladnac ...zróbcie coś z tym bo ja dopiero co antena kable itd wymienilam.... :evil: [/b]
 
     
stahen

Posty: 55
Skąd: Aleksandrów Łódzki
Wysłany: Czw Gru 03, 2015 11:09 am   

W tym artykule można się wiele dowiedzieć: http://digi-tv.pl/tv-nazi...-odbierac-mux-3 Rady w rodzaju -ustaw sobie antenę to ci się poprawi, można między bajki włożyć. U mnie bardzo często występują zakłócenia na MUX3, pozostałe dwa są stabilne. Emitel szuka przyczyn u odbiorców, zamiast u siebie.
 
     
honia04

Posty: 4
Wysłany: Wto Gru 08, 2015 2:05 pm   

stahen napisał/a:
W tym artykule można się wiele dowiedzieć: http://digi-tv.pl/tv-nazi...-odbierac-mux-3 Rady w rodzaju -ustaw sobie antenę to ci się poprawi, można między bajki włożyć. U mnie bardzo często występują zakłócenia na MUX3, pozostałe dwa są stabilne. Emitel szuka przyczyn u odbiorców, zamiast u siebie.


Bardzo fajny i rzeczowy artykuł. Polecam :)
_____________________________________
minoxidil opinie
jagody goji
 
     
migal

Posty: 1
Wysłany: Pią Maj 12, 2017 8:58 pm   

Witam

Proszę mi powiedzieć, czy Wam również nie odbiera TVP Polonia? Od kilku miesięcy nie ma sygnału na tym kanale...
 
     
Domel89

Pomógł: 33 razy
Posty: 404
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: Sob Maj 13, 2017 1:20 pm   

Polonii od prawie roku nie ma w naziemnej tv cyfrowej.
 
     
zgrzyt
yoyo

Posty: 2
Skąd: Tychy
Wysłany: Sob Maj 20, 2017 10:07 am   

Polonie wycofali z nadawania na naziemnej.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group